nieuws

Vorm bouwt driehonderd woningen Amstelkwartier

bouwbreed

Vorm bouwt driehonderd woningen Amstelkwartier

Vorm gaat driehonderd woningen bouwen in het Amstelkwartier. De ontwikkelende bouwer uit Papendrecht won in de tender Stadsblok Kop Weespertrekvaart, uitgeschreven door de gemeente Amsterdam, van elf concurrerende biedingen.

“Het nieuwe Stadsblok zorgt voor een stevige verankering van de Kop Weespertrekvaart in Overamstel”, zegt Michiel de Bruine van Bouwinvest, financieel partner van Vorm. “De wijk wordt bij uitstek een nieuw stads woongebied, met een mooie mengeling van koop en huur.”

Het project bestaat uit 160 huurwoningen in de vrije sector, honderd goedkopere en veertig duurdere koopwoningen. De aannemer zorgt voor een ondergrondse parkeergarage en 150 vierkante meter aan commercieel in te richten ruimte. Amsterdam selecteerde op twee criteria: het optiebod en de epc-score van 0,15 voor de woningen. Vorm behaalde het hoogste aantal punten. Met de bouw van het project wordt waarschijnlijk eind 2016 begonnen. Als periode van oplevering staat het vierde kwartaal van 2018 op de agenda. De ontwikkelaar heeft zich laten inspireren door de buitenplaatsen in het groen langs de trekvaart.

Reageer op dit artikel