nieuws

VolkerWessels wint contract garage Jaarbeursplein

bouwbreed

VolkerWessels wint contract garage Jaarbeursplein

VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw gaan de Jaarbeursplein-garage in Utrecht bouwen en het bovenliggende plein vernieuwen.

Met de opdracht is een aanneemsom van ongeveer 30 miljoen euro gemoeid. De ondergrondse garage krijgt maximaal achthonderd parkeerplaatsen. De bouwwerkzaamheden starten begin januari 2016. In 2018 moet de Jaarbeursplein-garage aan de westkant van Utrecht-Centraal en het vernieuwde plein worden opgeleverd.

De inschrijving van de VolkerWessels-bedrijven kwamen als winnaar uit de bus na een uitgebreide selectieproces. Behalve op prijs werden de aanbiedingen beoordeeld op thema’s als omgeving, fasering, bodem, duurzaamheid, beheer, onderhoud, exploitatie en kostenbeheersing.

Woensdag werd ook bekend dat ontwikkelaar ABC Vastgoed de voorlopige gunning heeft gekregen voor de ontwikkeling van het toekomstig Zuidgebouw. ABC leverde samen met VenhoevenCS architecture+urbanism en Westplan Investors het beste plan in voor de realisatie van het Zuidgebouw. Dat komt op het dak van het toekomstige bus- en tramstation (het huidige busstation Centrumzijde), naast Utrecht Centraal Station.

Het omvat maximaal 18.500 vierkante meter en bestaat uit woningen en aanvullende commerciële voorzieningen. In het vierde kwartaal van 2016 begint de bouw van de tafelconstructie waarop het Zuidgebouw moet komen. Eind 2018 is het gebouw naar verwachting gereed.

Reageer op dit artikel