nieuws

Turkse bouwer wil Ballast Nedam

bouwbreed Premium

Turkse bouwer wil Ballast Nedam

Bouwbedrijf Renaissance uit Turkije wil Ballast Nedam overnemen. De top van de in moeilijkheden verkerende aannemer uit Nieuwegein is enthousiast over de op handen zijnde verkoop.

Renaissance Construction werd in 1993 in Sint Petersburg opgericht door Erman Ilicak. Het bedrijf ontwikkelde zich sindsdien uit tot een onderneming met 30.000 medewerkers actief in twintig landen. De orderportefeuille is gevuld met voor 7 miljard euro aan opdrachten. De onderneming concentreert zich op gebouwen, zware industrie en infrastructurele projecten. Renaissance biedt 1,55 euro per aandeel, een dubbeltje lager dan de koers op dinsdag 21 juli. Grootaandeelhouder Navitas Capital (voor 19,99 procent eigenaar van Ballast Nedam) stemt in met het bod. Volgens de een jaar geleden aangetreden bestuursvoorzitter Erik van der Noorda van Ballast Nedam is Renaissance een sterke partner die zijn onderneming in staat zal stellen om de strategische agenda voor de komende jaren te versnellen. Ook brengt Renaissance nieuw vakmanschap in huis.

Reageer op dit artikel