nieuws

Praktische studie biedt jong talent betere aansluiting op arbeidsmarkt

bouwbreed Premium

Praktische studie biedt jong talent betere aansluiting op arbeidsmarkt

Vandaag sluiten de eerste 31 jonge technische professionals een intensief ontwikkeltraject af bij de Tracé Academy. Een jaar lang leerden de engineers over nieuwe contractvormen, bouwprojectmanagement en communicatievaardigheden. Doel van dit young talent programma is een betere aansluiting te maken tussen HBO of universiteit en de arbeidsmarkt.

“Onderwijsinstellingen kunnen maar een beperkt aantal uren in de studie stoppen. Hoe graag ze het ook zouden willen, ze krijgen niet alle benodigde praktische kennis in hun opleidingsprogramma,” vertelt ontwikkel- en innovatiemanager Noor de Beer van de Tracé Academy. “Wij bieden net afgestudeerde technische talenten naast een fulltime baan een programma om zich vakinhoudelijk en persoonlijk verder te ontwikkelen. “De combinatie van een baan én een concreet studieprogramma is wat onze opleiding onderscheidt”, licht de Beer toe.

De opdrachtgever noch de professional hoeft te betalen voor deze opleiding. De Beer: “Wij vragen alleen flexibiliteit in uren. De young professionals zijn per trainingsdag een halve dag niet op het project aanwezig. Daarnaast investeren zij zelf een aantal avonduren. Verder zijn de volledige kosten voor ons.”

Reageer op dit artikel