nieuws

Open database in Europa voor energieneutrale bouw

bouwbreed

Open database in Europa voor energieneutrale bouw

De verzamelde kennis op het gebied van energieneutraal bouwen in Europa wordt sinds kort ontsloten in een centrale database. Het gegevensbestand, www.passregsos.passiv.de, heeft een open opzet en wordt komende jaren uitgebreid en aangevuld.

De database is het resultaat van een groot Europees project voor het bevorderen van (bijna) energieneutraal bouwen met passiefhuistechnologie en herwinbare energievoorziening.

De exercitie leverde inspirerende voorbeelden en relevante oplossingen voor knelpunten in de regionale transitie. De informatie is gericht op alle belanghebbenden, zoals ontwerpers, bouwers, opleiders, leveranciers en politici.

Bouwprofessionals kunnen informatie aanvullen en/of geheel nieuwe artikelen toevoegen met informatie. De wiki is meertalig opgezet. Veertien Europese regio’s namen deel aan het project. Voor Nederland was DNA in de Bouw aanjager. De makers van Passreg-sos willen voorkomen dat op het gebied van energieneutraal bouwen het wiel steeds opnieuw wordt uitgevonden. De kennis is er al om overal in Europa gezond, betaalbaar en energieneutraal te kunnen bouwen en renoveren.

Reageer op dit artikel