nieuws

Miljoenen voor stationscamera’s

bouwbreed

Miljoenen voor stationscamera’s

Voor het extra beveiligen van stations schaft staatssecretaris Mansveld 776 nieuwe camera’s aan. Het gaat om een investering van 13,3 miljoen euro.

Dertig kleine en middelgrote stations worden vanaf deze zomer al aangepakt met huurcamera’s. Het gaat onder meer om de stations Almere, Amsterdam Sloterdijk, Tilburg en Rotterdam Zuid. De aanbestedingen vinden nog plaats en zijn naar verwachting begin 2016 afgerond.

De keuze voor de 30 stations is gebaseerd op incidenten die hier plaatsvonden en op ervaringen van medewerkers van de betreffende stations. Om het effect van cameratoezicht nog verder te vergroten, start op Den Haag Hollands Spoor en Rotterdam Lombardijen deze zomer een proef met beeldschermen. Hierop kunnen alle aanwezigen op de stations zien wat de camera’s registreren. Het effect van de registratie wordt volgend jaar gemeten.

Reageer op dit artikel