nieuws

‘Loondoorbetaling bij ziekte korter’

bouwbreed Premium

Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf moeten niet langer verplicht zijn zieke werknemers in het tweede jaar van hun ziekte door te betalen.

Dat vindt de Aannemersfederatie Nederland (AFNL).

De organisatie vindt dat minister Asscher (sociale zaken) snel over de brug moet komen met maatregelen hiervoor. In dat verband wijst de AFNL erop dat woensdag in de Tweede Kamer verschillende moties zijn aangenomen die cruciaal zijn voor het aan de kant zetten van de gewraakte loondoorbetalingsplicht. Volgens de werkgeversorganisatie is het afschaffen van deze regeling noodzakelijk om het midden- en kleinbedrijf in de bouw financieel lucht te geven. Bovendien kan dan eerder worden begonnen met de re-integratie van zieke werknemers. In de huidige situatie drukken de kosten van loondoorbetaling zwaar op het re-integratieproces.

Reageer op dit artikel