nieuws

Lezersfoto: diepblauw dakwerk in Maastricht

bouwbreed Premium

Lezersfoto: diepblauw dakwerk in Maastricht

Peter van Wegberg uit Weert stuurde ons deze zomerse bouwfoto: de renovatie van de daken van het hoofdgebouw van de Universiteit Maastricht, School of Business and Economics. Dakdekkersbedrijf Verkoelen Weert vernieuwt het zinkwerk, brengt nieuwe dak- en leipannen aan op hoofddak en dakkapellen en isoleert de platte daken.

Van Wegberg mailt dat het een complexe bouwplaats is: het universiteitsgebouw ligt in het centrum van Maastricht, tussen het Vrijthof en het stadspark, met als afscheiding de Jeker. Hierdoor is de bouwplaats moeilijk bereikbaar. Daarbij gaan de colleges gewoon door en komen er dagelijks grote aantallen studenten en hoogleraren langs de steigers.  

Door de ronding in het dak is er een breedteverschil van ongeveer 1 meter, die moet worden opgevangen door het vakkundig uitmeten en leggen van de pannen door de dakdekkers. Die prachtige kleur blauw? Dat is de 301 Blauw uit de serie Koramic van Wienerberger. 

Heb jij ook een zomerse bouwfoto gemaakt die in aanmerking komt voor onze Bouwfoto van de Dag? Mail hem dan naar lezersfoto@cobouw.nl Kijk hier voor de voorwaarden.

Reageer op dit artikel