nieuws

Japans en Duits geld voor rechtbank

bouwbreed

Japans en Duits geld voor rechtbank

De financiering voor de bouw en het beheer van de rechtbank Breda is rond.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft met het consortium InBalans (VolkerWessels, Facilicom en Macquarie Capital) een financieringsovereenkomst voor de duur van dertig jaar afgesloten. De financiering van het project wordt verstrekt door BNG Bank, de Japanse investeerder SMBC en de Duitse belegger MEAG. De projectwaarde van het project bedraagt 110 miljoen euro.

In Breda wordt gewerkt in een pps met een dbfmo-contract. Het nieuwe gebouw verrijst nabij het station van Breda.

De bouw start in 2016 en het gebouw wordt naar verwachting in 2018 in gebruik genomen. De uitvoering van het project ligt in handen van de Architekten Cie, Architectenbureau Paul de Ruiter, Arup, Halmos, Homij Technische Installaties, Imtech Building Services, Karres+Brands Landschapsarchitecten, Visser & Smit Bouw en VolkerWessels Vastgoedbeheer.

Reageer op dit artikel