nieuws

Houtkeurmerk uit Maleisië toegelaten

bouwbreed

Houtkeurmerk uit Maleisië toegelaten

Het Maleisische houtcertificatiesysteem MTCS (Malaysian Timber Certification System) moet definitief worden toegelaten tot het duurzame inkoopbeleid van de Nederlandse overheid. Dat schrijft staatssecretaris Mansveld (milieu) aan de Tweede Kamer.

Volgens haar zijn er geen belangrijke hindernissen meer om MTSC te erkennen. Niettemin moet voor alle zekerheid de Toetsingscommissie Inkoop Hout (TPAC) een laatste check uitvoeren. Dit is noodzakelijk omdat in 2014 enkele mankementen werden geconstateerd bij het Maleisische keurmerk. Er bestond onduidelijkheid over onder meer de openbaarheid van kaartmateriaal en over de mogelijkheden om bosgebieden op een andere wijze te gebruiken. De bewindsvrouw is echter optimistisch over het slagen van die laatste controle. Verder wijst zij in haar brief op botsende belangen tussen MTCS en het zogeheten FSC-keurmerk. Dat komt omdat vertegenwoordigers van FSC een vinger in de pap hebben bij MTCS.

Lees verder: Concurrentie voor FSC 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels