nieuws

Hittegolf leidt tot daling productie bouw België

bouwbreed Premium

Hittegolf leidt tot daling productie bouw België

Bijna 90 procent van de bouwbedrijven in België heeft geleden onder de recente hittegolf. De meeste hebben te kampen gehad met productieverlies. Bij een kwart van de aannemers liep het verlies in productie op tot 20 procent. Ongeveer een derde ondervindt daardoor problemen om nog tegen de bouwvakantie het afgesproken werk gedaan te krijgen.

Dat blijkt uit onderzoek van de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB). De brancheorganisatie heeft opdrachtgevers om begrip gevraagd. Volgens de VCB heeft de hitte vooral asfaltwerken, voegwerken, het metselen van gevels, werken op daken en het storten van beton onmogelijk gemaakt.

Ruim 70 procent van de bouwbedrijven is vroeger begonnen om aan de hitte te ontsnappen. Bijna 40 procent van de bedrijven heeft extra pauzes ingelast voor zijn personeel.

Reageer op dit artikel