nieuws

HeidelbergCement neemt Italcementi over

bouwbreed Premium

HeidelbergCement neemt Italcementi over

Bouwstoffenconcern HeidelbergCement heeft 45 procent van branchegenoot Italcementi verworven. De aankoop is de opmaat tot een volledige overname.

 

HeidelbergCement telt voor het pakket van 45 procent aandelen van Italcementi 1,67 miljard euro neer. De resterende aandeelhouders krijgen een verplicht bod. Met de totale overname is een bedrag gemoeid van 3,7 miljard euro. Door de verkoop ontstaat in de loop van 2016 een concern met een jaaromzet van ruim 20 miljard euro. De transactie moet nog worden goedgekeurd door diverse kartelautoriteiten in Europa en de Verenigde Staten. In de bouwstoffenbranche heerst een consolidatieslag. Eerder fuseerden Holcim en Lafarge.

Reageer op dit artikel