nieuws

Eerste auto passeert nieuwe Botlekbrug

bouwbreed

Rotterdam – Zondag 12 juli is de zuidelijke rijbaan van de nieuwe Botlekbrug richting Rotterdam officieel in gebruik genomen. Gerard Bastemeijer van Bewonersgroep Nieuw Engeland Hoogvliet, was de eerste automobilist die de oversteek over de Oude Maas maakte.

Voordat Rijkswaterstaat akkoord ging met openstelling van de brug is een langdurig testprogramma doorlopen. Vanaf eind 2014 is de brug uitvoerig getest op alle onderdelen. De brug wordt beschouwd als een machine en is voorzien van een CE-markering. Daarmee voldoet hij aantoonbaar aan alle essentiële gezondheids- en veiligheidseisen uit de Machinerichtlijn. Eind dit jaar volgt de rest van het project.
De A15 is een van de vechtcontracten waarbij opdrachtgever Rijkswaterstaat en het consortium bestaande uit Ballast Nedam, Strukton, Strabag en John Laing lijnrecht tegenover elkaar staan. De arbitrage over de verliezen van ruim 300 miljoen euro sleept nog altijd. Dinsdag in Cobouw het uitgebreide verslag met toeterende vrachtwagens en een onverwachte ontmoeting.

Reageer op dit artikel