nieuws

Bouwfoto van de Dag: Wonen op de Zuidas

bouwbreed

Bouwfoto van de Dag: Wonen op de Zuidas

Er zit muziek in de Amsterdamse Zuidas. Gershwin bijvoorbeeld, genoemd naar de bekende Amerikaanse componist, is een gemengd gebied voor wonen en werken volgens een plan van het voormalige Claus en Kaan Architecten.

In het gebouw komen ongeveer 1300 woningen met uiteenlopende prijzen. In Blok 10 helpt de kraan met de ‘10’ erop daarvan 175 te bouwen. De 135 koop- en veertig vrijesectorhuurwoningen zijn verdeeld over 24 lagen. De architecten van Inbo maakten het ontwerp ervoor in samenwerking met de ingenieurs van Goudstikker de Vries en ketenpartner Era Contour. De laatste maakt tevens deel uit van het opdrachtgevende Consortium Royaal Zuid waarin ook Bouwfonds Ontwikkeling (BPD) en corporatie Eigen Haard zitten.

Reageer op dit artikel