nieuws

Bouwfoto van de Dag: Monumentaal gasthuis gerestaureerd

bouwbreed

Bouwfoto van de Dag: Monumentaal gasthuis gerestaureerd

Het monumentale Sint Anthony Gasthuis in Leeuwarden wordt ingrijpend gerestaureerd. De 63 ouderenwoningen staan in een carré rondom een binnentuin opgesteld. Het aantal wooneenheden van het feërieke complex in de oude binnenstad worden verkleind, waardoor de appartementen zelf met ruim een derde kunnen worden vergroot.

Boven een nieuw te bouwen parkeergarage komt een nieuw hoekgebouw. Daarin komen gemeenschappelijke ruimtes en op de verdieping appartementen.

Jelle de Jong uit Lemmer maakte het ontwerp. Bouwgroep Dijkstra Draisma verwacht na een bouwperiode van twee jaar het project in december 2016 op te leveren. De renovatie wordt in fasen worden uitgevoerd, waardoor de bewoners gedurende de verbouw in het gasthuis kunnen blijven wonen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels