nieuws

Blauwhoed gaat PNEM-terrein herontwikkelen

bouwbreed Premium

Blauwhoed gaat PNEM-terrein herontwikkelen

Blauwhoed gaat de voormalige PNEM-locatie in Bergen op Zoom herontwikkelen. Op de locatie in de histrosche binnenstad komen 62 eengezinswoningen en appartementen. Aannemer Korteweg uit Breda gaat de woningen bouwen.

De gemeente Bergen op Zoom en Blauwhoed tekenen na de zomervakantie de ontwikkelovereenkomst voor het plan. Daarna volgt op korte termijn een co-designsessie voor omwonenden en belangstellenden en een aantal co-creatiesessies voor geïnteresseerden. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De PNEM-locatie bevindt zich in de binnenstad van Bergen op Zoom, aan de Van Konijnenburgweg en de Fabriekstraat. Hier was voorheen de Provinciale Noord-Brabantse Electriciteits Maatschappij gevestigd. In de in 1858 gebouwde gasfabriek van de PNEM werd steenkolengas geproduceerd en opgeslagen. Jaren geleden zijn de fabriek en het terrein in onbruik geraakt, waarna de bestaande gebouwen door de gemeente zijn gesloopt om een nieuwe woningontwikkeling mogelijk te maken.

Op het terrein zijn verschillende woningtypen gepland, zoals appartementen, stadse eengezinswoningen, levensloopbestendige hofjeswoningen en een patriciërswoning. De woningen worden door Blauwhoed samen met geïnteresseerden in co-creatie verder vormgegeven.

Blauwhoed verwacht in het tweede kwartaal van 2016 de verkoop van de eerste woningen te starten. Als de woningen zijn verkocht, kan Korteweg starten met bouwen.

Reageer op dit artikel