nieuws

Zes kwartalen groei in verhuisbranche

bouwbreed Premium

Zes kwartalen groei in verhuisbranche

De verhuizers gaan weer betere tijden tegemoet. In het eerste kwartaal steeg hun omzet gemiddeld met bijna 6 procent.

Het herstel van de verhuisbranche hangt nauw samen met de ontwikkelingen op de woningmarkt. Ook het instorten van de kantorenmarkt trof de verhuizers. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn weinig branches in de transportsector tijdens de crisis zo zwaar getroffen als de verhuizers. Vanaf de economische neergang in 2008 tot diep in 2013 zag de sector permanent de inkomsten dalen. Inmiddels zijn de tijden veranderd. De omzet van de verhuizers is voor het zesde kwartaal op rij gestegen.

Meer cijfers over de verhuisbranche op de site van het CBS 

Reageer op dit artikel