nieuws

Ten Brinke richt zich nadrukkelijker op Nederlandse markt

bouwbreed

Ten Brinke richt zich nadrukkelijker op Nederlandse markt

Bouw- en vastgoedonderneming Ten Brinke gaat weer nadrukkelijker de Nederlandse markt op. Afgelopen jaren was het familiebedrijf voornamelijk actief in Duitsland.

Tonny Gerritsen, directeur van Ten Brinke Vastgoedontwikkelaars, kondigde de koerswijziging woensdag aan in het Ontbijtnieuws van Vastgoedmarkt tijdens de aanvang van de tweede Provada-beursdag in Amsterdam. Ten Brinke had vanuit standplaats Doetinchem voornamelijk een sterke focus op de Duitse markt. “Nederland was er de laatste jaren een beetje bij ingeschoten. Echter vanwege de ontwikkelingen in Nederland zijn we hier weer actiever en sluiten we ook op Provada een aantal contracten”, aldus Gerritsen. Een van die contracten is de realisatie van 650 studenten- en starterswoningen nabij station Hollands Spoor in Den Haag. Ten Brinke trekt daarbij samen op met Plegt-Vos bouwgroep.

De twee bouwbedrijven starten binnenkort ook met de bouw van Campus Plaza bij de universiteit van Wageningen. Daar gaat het om 440 studentenwoningen en ongeveer 2300 vierkanten meter commerciële voorzieningen. Gerritsen erkent dat er momenteel veel studentenwoningen worden gebouwd en dat verzadiging op de loer ligt. “Natuurlijk is er straks een keer een omslagpunt. Maar in Amsterdam, Delft en Den Haag zijn nog zeker studentenwoningen nodig. In Wageningen zijn we wellicht wat dichter bij het omslagpunt, maar daar weten we niet hoe de aanwas van buitenlandse studenten zich zal ontwikkelen.”

Naast ontwikkelaar en bouwer van studentenwoningen heeft Ten Brinke zich ook ontpopt tot specialist in het oplossen van vastgelopen projecten. “Trots zijn we bijvoorbeeld over een project op de Herenweg in De Bilt”, aldus Gerritsen. “We kwamen daar als buitenstaander bij nadat het was vastgelopen. Met name de parkeermogelijkheden bij de retail was een chaos. Onze oplossing was het creëren van een overgangsgebied tussen de woningen en de retail. In dat gebied kan nu prima geparkeerd worden en het is ook prettig om er te verblijven, onder meer door het vele aanwezige groen.”

Gerritsen benadrukt wel dat Ten Brinke “niet alléén projecten oplost die zijn vastgelopen. We doen ook ontwikkeling die we van begin tot eind begeleiden.”

Ten Brinke-moeder Brihold was vorig jaar goed voor een omzet van 422 miljoen en een nettowinst van 35,7 miljoen.

Reageer op dit artikel