nieuws

SafetyApp brengt veilig werken naar hoger plan

bouwbreed Premium

SafetyApp brengt veilig werken naar hoger plan

Welke persoonlijke beschermingsmiddelen zijn voorgeschreven op welke bouwplaats, kunnen medewerkers van Dura Vermeer sinds deze week in een oogwenk zien in een speciaal ontwikkelde app.

De SafetyApp is ontwikkeld door de aannemer in nauwe samenwerking met vaste toeleverancier van kleding en beschermingsmiddelen Intersafe. KAM-manager Theo Baggerman: “We hebben inmiddels zoveel pbm’s in onze catalogus dat we onze medewerkers moeten helpen de juiste keuze te maken. Want het type opdrachtgever, soort werkzaamheden en de locatie bepalen sterk welke beschermingsmiddelen je moet dragen.”

Ook voor onderaannemers is de app een uitkomst. De uitvoerder kan ze meteen vertellen wat ze aan moeten en heeft de complete catalogus in zijn mobieltje letterlijk in de hand. De app is ook uitgerust met een meldknop om onveilige situaties door te geven, inclusief foto en gps-locatie. Ook is het mogelijk om pushberichten te sturen over de veiligheid ter plekke.

Reageer op dit artikel