nieuws

Overwegbomen sneller open

bouwbreed

De wachttijden bij spoorwegovergangen worden mogelijk korter.

ProRail en de Nederlandse Spoorwegen broeden op plannen. Het verkorten van de zogeheten dichtligtijden van overwegbomen kan op tal van manieren, schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld in een brief aan de Tweede Kamer. In sommige gevallen kan de wachttijd zelfs worden gereduceerd met twintig seconden. Zover is het nog niet. NS en ProRail willen eerst wat proeven doen.

De staatssecretaris meldt verder dat er weer een aantal overwegen moet worden aangepakt. Daarvoor is een bedrag beschikbaar van 200 miljoen euro. Het oog valt als eerste op projecten in Groningen, Ermelo en Diemen. Besluiten volgen mogelijk dit jaar. Er wordt nagedacht over verschillende soorten oplossingen. Van tunnels tot het herrouteren van verkeersstromen.

Reageer op dit artikel