nieuws

Ok Tedi Mining verlengt contract met Deme-dochter

bouwbreed

Ok Tedi Mining verlengt contract met Deme-dochter

Deme-onderdeel Dredging International is ook de komende 5,5 jaar verantwoordelijk voor het baggeren van mijnbouwsedimenten voor koperconcentraatproducent Ok Tedi Mining.

De opdrachtgever heeft de baggeropdracht in het lager gelegen gedeelte van het Ok Tedi-rivierstelsel, in de westelijke provincie van Papoea-Nieuw-Guinea, verlengd meldt Deme. Het contract heeft een waarde van ongeveer 194 miljoen euro.

Met de uitvoering van het Lower Ok Tedi-baggerproject wil de opdrachtgever de rivierbedding verdiepen om te voorkomen dat de rivier te ver buiten haar oevers treedt.

Ok Tedi Mining laat deze saneringsbaggerwerken al sinds 1998 doorlopend uitvoeren, met uitstekende ecologische resultaten. Sinds de start van het programma in 1998 zet de opdrachtgever via Dredging International’s lokaal bedrijf Dredeco PNG steevast de cutterzuiger ‘Cap Martin’ in. Tot nog toe werden ruim 170 miljoen kubieke meter sedimenten verwijderd en overgepompt.

Reageer op dit artikel