nieuws

Dutch Windwheel wordt icoon van duurzaamheid

bouwbreed

Dutch Windwheel wordt icoon van duurzaamheid

Windwheel Corporation, een consortium van de Rotterdamse bedrijven BLOC, DoepelStrijkers en Meyster, heeft zijn plannen ontvouwd voor het Dutch Windwheel.

Het architectonisch ontwerp bestaat uit twee enorme ringen. In de buitenring draaien 40 cabines rond. Vanuit die cabines kijken bezoekers uit over Rotterdam, vanaf een hoogte tot 174 meter. In de binnenring bevinden zich onder meer appartementen.

Het gebouw dankt zijn vorm aan de toepassing van Ewicon, een techniek om elektriciteit te verkrijgen uit de wind, zonder gebruik van draaiende onderdelen zoals wieken of turbines. Het Dutch Windwheel wordt de meest innovatieve windmolen ter wereld.

Het consortium is in gesprek met nationale en internationale partijen. Ter ondersteuning is de ‘Dutch Windwheel Foundation’ opgericht, die vaart gaat zetten achter de innovatieve en duurzame projecten die in het gebouw een plaats kunnen krijgen.

Reageer op dit artikel