nieuws

Dure woningen profiteren ook van herstel markt

bouwbreed Premium

Dure woningen profiteren ook van herstel markt

Het topsegment van de Nederlandse woningmarkt profiteert mee van het positieve sentiment. Het aantal verkopen zal dat van 2014 overschrijden en de prijs per vierkante meter stijgt.

Dat blijkt uit de jaarrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Topsegment 2015 van Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars. Zowel in 2014 (6742 verkopen) als in het eerste kwartaal van dit jaar (1589) is sprake van meer verkochte woningen met een minimale koopsom van 500.000 euro. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2014 bedraagt de groei 25 procent. De verkoopprijs per vierkante meter van een verkochte woning binnen het topsegment is in het eerste kwartaal met 2,6 procent toegenomen.

Reageer op dit artikel