nieuws

Carrière: ‘De kans om met drie bevriende advocaten in zee te gaan’

bouwbreed Premium

Carrière: ‘De kans om met drie bevriende advocaten in zee te gaan’

Matanja Pinto (38) heeft zich als vierde partner aangesloten bij //DVLP advocaten, een kantoor op het gebied van bouw, vastgoed en retail. Pinto is gespecialiseerd in aanbestedingsrecht. Hij werkte eerder als advocaat bij onder meer Kennedy Van der Laan.

Vanwaar deze overstap?

“Voor mij persoonlijk was het een uitgelezen kans om met drie bevriende advocaten in zee te gaan. We hebben veel samengewerkt en successen behaald. Zij zijn per 1 januari begonnen en toen ik de kans kreeg me bij hen te voegen hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het is leuk om dit met gelijkgestemden te doen.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Het is wel duidelijk dat ik mijn vak versta. Ik beoefen het al langer en vind het leuk. Het geeft me energie. Het andere aspect, dat van partner, gaat heel natuurlijk bij een kantoor van vier man. We weten wat we aan elkaar hebben. Een groot deel van de uitdaging is om het voor jezelf te doen en er met z’n vieren wat moois van te maken.”

Wat gaat u doen?

“Inhoudelijk lijkt het sterk op wat ik al deed: aanbestedingsrechtelijke kort gedingen en het begeleiden van aanbestedingen. Ook doe ik het klassieke bouwrecht: procedures begeleiden en adviseren. De acquisitiekant is natuurlijk groter bij een eigen praktijk. Ik ga mijn netwerk aanspreken en kijken hoe we kunnen inspelen op onze ideeën. We willen graag flexibiliteit in onze tarieven en werkwijze.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Het mooiste is natuurlijk als het echt lukt om waar te maken wat we willen bereiken. Ook willen we bijdragen aan positieve ontwikkelingen: het realiseren van mooie nieuwe gebouwen die iets toevoegen aan onze samenleving. We zijn alle vier specialist en hebben een naam opgebouwd. Het zou mooi zijn als het kantoor zelf ook een gevestigde naam krijgt. We hoeven niet per se heel groot te worden. Het is fijn dat de lijnen kort zijn en de organisatie wendbaar is.”

U begon ooit met een rabbijnstudie, studeerde kortstondig werktuigbouwkunde en was actief als standup-comedian. Waarom uiteindelijk een juridische loopbaan?

“Ik heb een brede interesse en probeer graag dingen uit. Jurist is altijd wel een rode draad geweest. Het zijn allemaal ervaringen die nuttig waren en die je meeneemt. Mijn liefde voor cijfers helpt bij aanbestedingen en mijn liefde voor de bühne kan ik gebruiken bij het houden van pleidooien. Ik ben wel een echte advocaat. Het vak ligt me.”

Reageer op dit artikel