nieuws

Bouwfoto van de Dag: Monnikenwerk

bouwbreed

Bouwfoto van de Dag: Monnikenwerk

Voeg voor voeg pakt Arnold Gras de gewelven van de Heilige Nicolaaskerk in Sint Nicolaasga aan. Het metselwerk wordt aangetast door zouten, die niet alleen de voeg naar buiten drukken, maar ook de baksteen zelf aantasten.

De medewerker van Kramer’s Bouwbedrijf is al wekenlang in de neogotische kruisbasiliek uit 1887 aan het werk en is voorlopig nog niet klaar. De gewelven vertonen op verschillende plaatsen scheuren, waardoor zelfs het buitenlicht naar binnen schijnt. Arnold Gras speurt zelf naar de juiste kleur voor de voegspecie. Monsters maakt hij met behulp van een theekopje en koffiemaatschepje. Woudzand, dat hij op de begraafplaats naast de kerk wist te liggen, leverde uiteindelijk de juiste kleur op.

Reageer op dit artikel