nieuws

Arbo-bijlage: Bouw bereid meer te investeren in gezond werkklimaat

bouwbreed Premium

Arbo-bijlage: Bouw bereid meer te investeren in gezond werkklimaat

Er bestaat toenemende bereidheid in de bouw om te investeren in een werkklimaat dat werknemers vrijwaart van ernstige gezondheidsrisico’s. Dat zeggen bewegingswetenschapper Maroesja Bonsen en landelijk projectleider Carin Benders van de Inspectie SZW in de Arbo-bijlage die vandaag bij Cobouw is verschenen.

Deels is dat een gevolg van de gestructureerde controles door de Inspectie SZW, maar volgens Carin Benders verdienen ook de sociale partners (brancheorganisaties, vakbonden) een compliment: “De NOA (Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven, red.) bijvoorbeeld heeft zich geweldig ingespannen. Ze financieren onderzoeken naar goede hulpmiddelen en organiseren grote voorlichtingsbijeenkomsten.”

Ondanks de zichtbare verbeteringen, blijven controles op de fysieke belasting in de bouw voorlopig een prioriteit van de Inspectie SZW.

De Arbo-bijlage kwam tot stand in samenwerking met de Vereniging van Gietdekvloeren en bevat behalve verhalen over arbeidsomstandigheden en de rol van de Inspectie SZW ook artikelen over arbeidsvriendelijke projecten die door deze vereniging werden aangedragen.

Lees hier de Arbo-bijlage

Reageer op dit artikel