nieuws

ABN Amro zet in op verduurzaming

bouwbreed

ABN Amro wil inzetten op de groei van duurzaam vastgoed. De financiële instelling gaat onder meer strenger kijken naar de duurzaamheid van de projecten waar geld in gestoken wordt.

De bank richt zich op drie zaken. “We willen in 2017 ruim 300.000 vierkante meter getransformeerd vastgoed hebben, 30 procent A-labels in de portefeuille en dertig Green Landmarks gefinancierd hebben”, vertelt Hoofd Real Estate Rutger Schuur. “We gaan met de sector in gesprek om dit proces in een stroomversnelling te brengen. Zo willen we in deze markt een voortrekkersrol vervullen.”

Hoe de bank dat voor elkaar gaat krijgen? Duurzaamheid wordt een belangrijk criterium voor de financiering van commercieel vastgoed. “Duurzaam commercieel vastgoed is toekomstbestendig en anticipeert op maatschappelijke en technologische trends”, licht Schuur toe. “Het is waardevaster, heeft een hoger rendement en een lager risicoprofiel dan niet-duurzaam vastgoed. Het is daardoor een aantrekkelijke belegging voor investeerders en financiers.”

De vastgoedmarkt staat volgens ABN Amro voor de “uitdaging de leegstand van kantoorpanden, winkels en bedrijfsruimtes te verminderen”. “Tegelijkertijd wil de vastgoedmarkt zichtbare resultaten boeken op het gebied van CO 2-reductie en innovatie.”

De bank zegt daar met zijn nieuwe strategie een bijdrage aan te willen leveren.

Reageer op dit artikel