nieuws

Zelfregelende klep verbetert ventilatie

bouwbreed

De Belgische fabrikant van ventilatieroosters en ventilatiesystemen Aralco NVS heeft een Europees patent verkregen voor de zelfregelende klep van haar ventilatieroosters.

De klep heeft twee scharnierpunten voor een efficiëntere werking. Het debiet kan er in de woorden van de fabrikant ‘heel nauwkeurig’ mee worden geregeld. De klep reageert automatisch op de toenemende winddruk en verkleint de toevoer van verse en meestal koude buitenlucht. Daardoor wordt het ventilatievolume niet beïnvloed door de windkracht en overventilatie voorkomen. Het tweede scharnierpunt in de zelfregelende klep zorgt ervoor dat de ventilatieopening veel meer verkleind kan worden bij onder meer een gewijzigde luchtdruk op de gevel, temperatuurverschillen of veranderende windsnelheden en-richtingen.

Reageer op dit artikel