nieuws

Witteveen+Bos tikt de duizend aan

bouwbreed

Witteveen+Bos tikt de duizend aan

Witteveen+Bos is met het aannemen van zes mensen het aantal van duizend medewerkers gepasseerd. De groei komt niet alleen uit het buitenland maar duidelijk ook dankzij het succesvolle topsectorenbeleid.

“Leuk om te kunnen melden dat we zowel in Nederland als het buitenland groeien. Dat is wat we willen”, zegt algemeen directeur Karin Sluis.

Sluis is enthousiast over het topsectorenbeleid van minister Schultz en de wijze waarop Rijkswaterstaat en andere overheden werk in de markt zetten. “Van projecten als Afsluitdijk, Zandmotor en de Waterzuivering als energiefabriek leren we veel. Dat kunnen we in het buitenland dan weer goed gebruiken. Het samen optrekken van overheid, kennisinstituten en bedrijfsleven levert prachtige projecten op, bijvoorbeeld in Bolivia, Mozambique en Indonesië.”

De zes nieuwe mensen die bij Witteveen+Bos aan de slag gaan betreffen een geohydroloog, twee projectingenieurs energie/water/milieu, twee mensen voor de ondersteunende diensten en een projectmanager in Kazachstan. Standplaatsen zijn Aktau, Breda, Deventer en Rotterdam. “Witteveen+Bos is een Nederlands bedrijf dat in eigen land wil groeien. We kunnen elders leuke dingen doen vanwege wat we in Nederland opgebouwd hebben. Bovendien: werkgelegenheid scheppen in Nederland geeft veel voldoening. De arbeidsmarkt heeft problemen.”

Volgens Sluis trekt de ingenieursmarkt in Nederland voorzichtig aan. “Collega’s hebben hetzelfde beeld. Ik gun iedereen succes. Aan kwakkelende bedrijven heb je niets. Een krachtige sector is van groot belang.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels