nieuws

Vakbonden dreigen met acties in de kleinmetaal

bouwbreed Premium

De vakbonden hebben de werkgevers in de metaal en techniek (kleinmetaal) een ultimatum gesteld.

De werkgeversorganisaties hebben tot 15 mei om te reageren. Als zij niet akkoord gaan met de eisen, volgen er acties. Op 20 maart wezen FNV en CNV Vakmensen het eindbod van de werkgevers in de kleinmetaal af omdat zij zich niet konden vinden in het eindbod van werkgevers. Dat voorzag onder meer in een loonsverhoging van 2,8 procent in 22 maanden. Bonden hadden ingezet op 3 procent in twaalf maanden.

Eerder werd een eindbod van werkgeversorganisaties voor een nieuwe cao metalektro afgewezen. Ook de grootmetaalwerkgevers kregen toen tot 15 mei de tijd om alsnog tegemoet te komen aan de eisen van de bonden.

Reageer op dit artikel