nieuws

Rennovates: oplossing installatie op wijkniveau

bouwbreed Premium

“We gaan op grote schaal in een commerciële setting de installatietechnische problemen op wijkniveau oplossen.

” Dat meldt projectleider Maarten Hommelberg van BAM over Rennovates, een project waaraan de Europese Commissie 5 miljoen euro subsidie heeft toegekend. “De bouwkundige oplossing voor het seriematig renoveren van woningen hebben we al. We zoeken nu naar een slimme regeling en opslag van elektriciteit, zodat het openbare netwerk minder hinder ondervindt”, aldus Hommelberg. “We onderzoeken ook of de seriematige renovatie in Polen en Spanje mogelijk is.”

Bij het project Rennovates zijn ook de bouwbedrijven Mostostal in Polen en Mondragon in Spanje betrokken, naast partners uit Finland (MassiveCell), Duitsland (KEO), België (Vito/EnergyVille) en Nederland (Stedin).

Reageer op dit artikel