nieuws

PSV gaat voetballen onder ledlampen

bouwbreed

PSV gaat voetballen onder ledlampen

Landskampioen PSV gaat volgend seizoen voetballen op een veld dat met ledlampen is verlicht.

Het Philips Stadion in Eindhoven zal het eerste voetbalstadion in Nederland zijn waarbij het veld op deze wijze energiezuinig verlicht wordt. Heijmans, dat veel werk doet bij de club uit Eindhoven, deed het installatieontwerp voor het stadion en zal de montage samen met Philips Lighting uitvoeren. De constructiewerkzaamheden worden uitgevoerd door Hesta Eindhoven.

Er komen driehonderd led-armaturen op en onder het dak van de tribune. Het licht voldoet aan de eisen van internationale televisiezenders en sportfederaties. Met de nieuwe lampen is het mogelijk om delen van het veld uit te lichten tijdens voetbalwedstrijden of andere evenementen. De onderhouds- en overige operationele kosten van ledlicht zijn laag. Bestuursvoorzitter Bert van der Els van Heijmans is sinds oktober vorig jaar commissaris bij PSV.

Reageer op dit artikel