nieuws

Inspectie SZW: Minder overtredingen in bouw

bouwbreed

Inspectie SZW: Minder overtredingen in bouw

De Inspectie SZW heeft vorig jaar bij één op de vijf inspecties in de bouw overtredingen geconstateerd van wetgeving gericht op eerlijk werk, zoals de Wet arbeid vreemdelingen en de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag.

Dat is fors lager dan in 2013, toen de inspectie nog in ruim een derde van de gevallen een overtreding constateerde. De daling is voornamelijk toe te schrijven aan de inwerkingtreding van vrij verkeer voor werknemers uit Bulgarije en Roemenië per 1 januari 2014. Hierdoor is voor deze werknemers geen tewerkstellingsvergunning meer nodig.

In totaal werden 311 inspecties verricht. Daarbij zijn 607 bouwbedrijven en negentien particuliere opdrachtgevers door de voormalige arbeidsinspectie onder de loep genomen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels