nieuws

Fugro doet onderzoek voor windparken op zee

bouwbreed Premium

Fugro doet onderzoek voor windparken op zee

Fugro en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hebben twee contracten ondertekend om het windgebied Borssele verder in kaart te brengen.

De bodemonderzoeker krijgt de opdracht om metingen te doen naar wind- en zeecondities en voor geofysisch onderzoek naar de zeebodem. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken stelt de Rijksdienst de informatie over de bodem-, wind- en watercondities van de Borssele kavels III en IV beschikbaar aan commerciële partijen. Zij kunnen deze informatie gebruiken als input voor hun inschrijving voor de SDE+ tender Wind op zee. De eerste tender in Borssele start in december 2015, de tender voor kavel III en IV in 2016.

Reageer op dit artikel