nieuws

Delen failliet Van Driesten naar bouwbedrijf Kreeft

bouwbreed

Delen failliet Van Driesten naar bouwbedrijf Kreeft

Delen van het in april failliet verklaarde Van Driesten Ede zijn overgenomen door het Edese bouwbedrijf Kreeft. Het gaat onder meer om een project in Wekerom, enkele werknemers en de handelsnaam van de bouwer.

Dat meldt curator Sander Drijber in De Gelderlander. Hij meldde eerder dat zeker vijf partijen interesse hadden in een overname van het complete bedrijf. “Maar geen enkele partij deed een bod”, zegt Drijber tegen de regionale krant.

Uiteindelijk nam bouwbedrijf Kreeft de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Wichumerloo in Wekerom over uit de boedel. Ook de handelsnaam en een aantal medewerkers gaan over naar de Edese bouwer. Ook andere bouwers namen werknemers over. Momenteel hebben zo’n 25 van de 48 personeelsleden ander werk. De curator gaat ervan uit dat de overige werknemers deze zomer elders werk vinden.

Van Driesten, dat boekjaar 2014 afsloot met een verlies van 1 miljoen euro, werd vorige maand failliet verklaard. De directie meldde toen dat de problemen van de bouwer zijn ontstaan bij de verkoop van het bedrijf door De Wekerom BV in 2010. De onderneming zou achteraf gezien voor een te hoge prijs gekocht zijn door de huidige eigenaar. Gesprekken over bijstellen van de prijs liepen op niets uit.

Reageer op dit artikel