nieuws

De Sponsor: ’Wij dragen graag bij aan een betere wereld’

bouwbreed Premium

De Sponsor: ’Wij dragen graag bij aan een betere wereld’

Het Alphense bedrijf Spanbeton BV, marktleider in voorgespannen prefab brugoplossingen, is de komende drie jaar sponsor van Tour for Talent, een zesdaagse rit door Zuid-Afrika op de racefiets bedoeld om geld in te zamelen voor straatkinderen. Behalve dat de sportieve en dynamische aanpak van Tour for Talent uitstekend past bij de bedrijfscultuur van Spanbeton, geeft dit initiatief het bedrijf ook de kans uiting te geven aan zijn maatschappelijke betrokkenheid.

‘‘Zakelijke belangen spelen geen enkele rol. We doen dit gewoon uit sympathie. Het geeft een goed gevoel dat we hiermee de wereld misschien een stukje beter maken’’, zegt algemeen directeur Diederik Oosting. Een goed doel dat financiële steun verdient omdat het aansluit bij de eigen bedrijfsvoering en ook de sociale ambities van de onderneming vertolkt, is niet snel gevonden. Spanbeton heeft er lang naar moeten zoeken.

‘‘Tot dusverre waren onze sponsoractiviteiten beperkt tot lokale doelen in Alphen en omgeving. Sportverenigingen, plaatselijke evenementen en dergelijke. Dat blijven we doen. Maar we waren al een tijd op zoek naar een bekend initiatief met grote maatschappelijke uitstraling waaraan we voor langere tijd onze naam konden verbinden’’, vertelt Oosting.

Tour for Talent, een initiatief van de stichting Red het Talent, geniet internationale bekendheid en heeft als ambassadeurs onder anderen de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu en de Nederlandse wielerkampioen Michael Boogerd.

De deelnemers aan de zesdaagse fietstocht leggen in totaal zo’n 600 kilometer af. Ze rijden door de provincie Westkaap en zamelen ieder minimaal 2500 euro in voor hulp aan kansarme jongeren in de streek. Tijdens de Tour bezoeken de deelnemers diverse projecten, zodat ze met eigen ogen kunnen zien welk verschil hun bijdrage maakt.

‘‘Een bijzonder sympathiek project’’, meent Diederik Oosting. ‘‘Het idee is ons op het lijf geschreven. Wij zijn een internationaal bedrijf met oog voor people, planet en profit. We dragen graag een steentje bij. Lokaal, nationaal en internationaal.’’

De sponsoring door Spanbeton bestaat uit een financiële bijdrage gedurende drie jaar om het wielerevenement mogelijk te mak en. In ruil komt de bedrijfsnaam op het shirt van alle deelnemers. Of er ook medewerkers van het eigen bedrijf aan de Tour zullen meedoen, is nog onduidelijk. ‘‘Wie wil, is welkom’’, aldus Oosting. ‘‘Mocht er iemand zijn die wil meefietsen, dan zullen wij zeker overwegen zijn deelname te steunen.’’

Oosting heeft nog even overwogen zelf aan de start te verschijnen. ‘‘Ik ben een echte fietsfanaat. Maar je praat over een reis van zes tot acht dagen. Met mijn gezin en mijn bedrijf heb ik daar simpelweg de tijd niet voor. Jammer, want het is een schitterende tocht en fietsen door Zuid-Afrika lijkt me een onvergetelijke belevenis.’’

Reageer op dit artikel