nieuws

Combinaties vaak niet verboden

bouwbreed Premium

Combinaties vaak niet verboden

Combinatievorming kan in strijd zijn met de Mededingingswet, maar is dat lang niet altijd. Het ministerie van Economische Zaken heeft nu een stappenschema ontwikkeld waarin vrij snel te bepalen is of er sprake is van een toelaatbare combinatie. De bijbehorende handleiding is echter ook nodig.

De algemene regel in de Mededingingswet is dat afspraken die de mededinging verhinderen, beperken of vervalsen, verboden zijn. Dat is echter geen wet van Meden en Perzen, schrijft Minister Kamp in een brief aan de Tweede Kamer waarin hij het parlement kond doet van de handleiding combinatieovereenkomsten.

Bekijk hier de handleiding combinatieovereenkomsten

Lees verder: Voordeel combinatie delen met opdrachtgever helpt 

Reageer op dit artikel