nieuws

Bouygues ziet verlies verder toenemen

bouwbreed

Bouygues ziet verlies verder toenemen

Bouygues heeft het eerste kwartaal van dit jaar afgesloten met een nettoverlies van 145 miljoen euro op een omzet van 6,7 miljard. Dat heeft het Franse bouw- en telecomconcern woensdag bekendgemaakt.

Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is het verlies met ruim 30 miljoen opgelopen. Operationeel boekte Bouygues over de eerste drie maanden van dit jaar een verlies van 194 miljoen, tegen 178 miljoen vorig jaar.

In een toelichting benadrukt de onderneming dat de cijfers “geen indicatie” zijn voor de prestaties in de rest van het jaar. Volgens Bouygues is het verlies “hoofdzakelijk het gevolg van seizoenseffecten bij wegenbouwdochter Colas”: in de wintermaanden kan Colas niet op volle toeren draaien, waardoor de inkomsten niet boven de kosten uitkomen.

Ook vorig jaar maakte Bouygues over de eerste maanden verlies, maar sloot het jaar uiteindelijk af met een nettowinst van ruim 800 miljoen.

De wegenbouwactiviteiten bezorgden het concern in het eerste kwartaal een operationeel verlies van 244 miljoen euro. Vorig jaar schoot Colas er 235 miljoen bij in. Volgens Bouygues zijn de marktomstandigheden met name in de wegenbouw ‘‘zwaar”.

De bouwpoot van het Franse concern boekte in het eerste kwartaal wel een winst van 71 miljoen. En ook de vastgoedtak bracht geld in het laatje: 27 miljoen.

Een concrete prognose voor dit jaar gaf Bouygues niet af. Wel liet de onderneming weten in 2016 weer te willen groeien in alle segmenten waarin ze actief is.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels