nieuws

Bouwfoto van de Dag: Afronding aanleg Maasvlakte

bouwbreed

Bouwfoto van de Dag: Afronding aanleg Maasvlakte

Op de duinen van Maasvlakte 2 verrijst kunstwerk De Zandwacht. Met een oppervlakte van 20 bij 40 meter en een hoogte van 12 meter wordt het een beeldbepalend object dat verbeeldt hoe duinen worden gevormd doordat zand opstuift en weer neerdaalt.

Medewerkers van Concretum Beton Repair uit Spijkenisse ondersabelen de bogen van hogesterktebeton. Hoofdaanemer K. Dekker Krabbendam bracht de fundatie aan, twee ellipsvormige vloeren, betonbalken, prefab betonelementen, zandschelpenpaden met afrastering en verlichting in het kunstwerk. Damsteegt uit Oud Alblas tekende voor het grondverzet. Het Rotterdamse kunstenaarscollectief Observatorium ontwierp De Zandwacht in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam dat hiermee de aanleg van Maasvlakte 2 afrondt.

Reageer op dit artikel