nieuws

BAM komt met woning speciaal voor beleggers

bouwbreed

BAM komt met woning speciaal voor beleggers

BAM Woningbouw heeft een beleggerswoning ontwikkeld. De nieuwbouwwoning is “compleet afgestemd op de wensen van beleggers en hun huurders”.

BAM Woningbouw en vastgoedontwikkelaar AM hebben de programma’s van eisen (PvE’s) van de grootste institutionele beleggers bestudeerd en vergeleken. De overeenkomsten zijn vertaald in de beleggerswoning.

Deze woning, een nieuwe productlijn binnen de BAM Wooncollectie, is in twee architectuurstijlen beschikbaar: de kenmerkende jarendertigstijl en de karakteristieke Oud-Hollandse stijl. De woningen hebben een gebruiksoppervlakte van 115 vierkante meter, een beukmaat van 5,4 meter, een ruime woonkamer, drie slaapkamers, badkamer en een zolderverdieping die volledig is afgewerkt.

“De woningen zijn optioneel uit te breiden met een upgradepakket tegen een vaste prijs, bestaande uit een lux ere badkamer, sausklare wanden, een groot dakraam en een buitenterras”, meldt de bouwer in een schriftelijke toelichting.

Ook aan de kleine dingen is gedacht. “Zo zijn het toilet en de badkamer voorzien van toiletrolhouders”, aldus BAM. “Een belegger wil immers voorkomen dat een huurder gaten gaat boren in het tegelwerk.” BAM biedt de belegger ook op maat gemaakte meerjarige onderhoudspakketten aan. “Dit maakt het een compleet en verhuurklaar product.”

Recordbedrag

Beleggers hebben hun oog laten vallen op de Nederlandse woningmarkt, concludeerde vastgoedadviseur Capital Value eerder dit jaar. Eerder deed Syntrus Achmea eenzelfde constatering. Pensioenfondsen, particuliere beleggers, en buitenlandse beleggers zouden een recordbedrag van 5,5 miljard euro beschikbaar hebben om te investeren in huurwoningen. Toch zal maar een deel van dit geld in de bouw terechtkomen, waarschuwde de vastgoedadviseur in februari. Waarom? Er zijn te weinig woningen beschikbaar. In 2013 en 2014 konden pensioenfondsen op jaarbasis “slechts” 3500 à 4000 woningen toevoegen. Ruim 600 miljoen euro aan beschikbaar kapitaal bleef op de plank liggen.

Reageer op dit artikel