nieuws

Ruijssenaars vangt bot bij rechter

bouwbreed

Ruijssenaars vangt bot bij rechter

Architect Hans Ruijssenaars heeft het kort geding dat hij had aangespannen tegen de Staat verloren. Facilicom mag doorgaan met het renoveren van het voormalige ministerie van Economische Zaken.

Volgens de rechter is de architect te laat om nog een bouwstop te eisen. Wel moet de Staat Ruijssenaars een kopie van alle bouwtekeningen sturen, zodat de architect eventueel een bodemprocedure kan starten. Volgens de rechtbank is nader onderzoek nodig om te bepalen of de renovatie het auteursrecht van de architect schendt.

Ruijssenaars vindt dat hij als architect van de vorige renovatie betrokken had moeten worden bij het project. De consortia die meedongen, mochten echter zelf hun architect kiezen; alleen collegiaal overleg met de vorige architect was nodig. Ruijssenaars bedankte daarvoor.

Lees verder: Ruijssenaars te laat met eis bouwstop voormalig ministerie

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels