nieuws

Omzet Van Gelder iets afgenomen

bouwbreed

Omzet Van Gelder iets afgenomen

De omzet van Van Gelder kwam in boekjaar 2014 uit op 305 miljoen euro. Een jaar eerder noteerde de infrabouwer uit Elburg nog 323 miljoen euro aan bedrijfsinkomsten. Bestuursvoorzitter Evert van de Poll is vooral blij dat zijn bedrijf de omzet boven de 300 miljoen euro heeft kunnen houden.

De omzetdaling is opvallend. De afgelopen jaren was de bouwer juist aan een opmars bezig. De bedrijfsinkomsten groeiden van 218 miljoen euro in 2011 tot 323 miljoen vorig jaar. Van de Poll meldt in eens schriftelijke toelichting op de cijfers dat zijn bedrijf het afgelopen jaar heeft gekozen voor “versterking, uitbouw en reorganisatie”en “uitbreiding van strategische posities”.

Het operationeel resultaat daalde het afgelopen jaar van 12,5 tot 10,1 miljoen euro. Onder de streep resteert een winst van 7,2 miljoen, tegenover 8,5 miljoen euro een jaar eerder.

Reageer op dit artikel