nieuws

Minder winkels in Leidsche Rijn

bouwbreed Premium

Minder winkels in Leidsche Rijn

Het winkelgebied Leidsche Rijn Centrum wordt kleiner dan gepland. Dat maakt de gemeente Utrecht bekend.

Zo is het plan om in Leidsche Rijn een warenhuis te bouwen geschrapt. In de plaats van dit warenhuis wordt een zogeheten foodmarkt gebouwd. Een gebied in het zuiden van de Utrechtse wijk waar oorspronkelijk een buurtwinkelcentrum met supermarkten zou komen, krijgt een nieuwe functie. Welke is vooralsnog onbekend. Een buurtwinkelcentrum in het zuiden gaat niet door. Volgens de gemeente Utrecht passen de nieuwe plannen bij de bevolkingsontwikkeling van de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Nu wonen er ruim 70.000 mensen. Dit aantal zal de komende jaren groeien tot 100.000 inwoners.

Reageer op dit artikel