nieuws

Markthal wint prijs beste locatieontwikkeling

bouwbreed

Markthal wint prijs beste locatieontwikkeling

De Markthal/Laurenskwartier heeft de Neprom-prijs gewonnen voor de beste locatieontwikkeling.

De gemeente Rotterdam en ontwikkelaar Provast hebben gezamenlijk het Laurenskwartier een forse impuls gegeven, oordeelt de jury. “Publiek en privaat hebben hier beide de nek uitgestoken met jaren van voorbereiding, uitstekende publiek-private samenwerking en risicodeling.”

De jury spreekt verder van een “gewaagd” concept, dat goed is voor het “merk 010”. “Al voor de oplevering kwamen toeristen van heinde en verre hier kijken. Het gebouw zet in termen van consumentenbenadering een nieuwe standaard.” De Markthal liet Meyster’s Buiten (Utrecht), Ithaka (Almere), Oostpoort (A’dam) en Stadstuin Overtoom (A’dam) achter zich.

Reageer op dit artikel