nieuws

‘Maak tempo met aardbevingnorm’

bouwbreed Premium

‘Maak tempo met aardbevingnorm’

Minister Kamp moet haast maken met de veelbepalende norm voor aardbevingsbestendig bouwen. Dat schrijven gemeenten en de provincie Groningen in een vertrouwelijke brief aan de minister van Economische Zaken.

De bouwopgave in Groningen is bijna twee keer zo groot als tot voor kort werd aangenomen. Niet 90.000, maar 152.000 woningen moeten hersteld. De kosten van de operatie worden geschat op 30 miljard euro.

Door een gebrek aan constructeurs met verstand van aardbevingen dreigt die opgave 27 jaar te duren. Onverantwoord, vinden de onderzoekers die waarschuwen voor gevaarlijke situaties in hoge gebouwen. Overigens hangt veel af van de uiteindelijke bouwnorm die dit najaar wordt vastgesteld. “Maak daar haast mee”, manen de brievenschrijvers.

Reageer op dit artikel