nieuws

Helft gemeenten betaalt te laat

bouwbreed

Helft gemeenten betaalt te laat

Het percentage rekeningen dat door gemeenten op tijd wordt betaald, is gestegen van 77,5 in 2013 naar 84 in 2014.

Maar nog altijd slaagt de helft van de gemeenten er niet in de norm van 90 procent van de rekeningen te betalen binnen dertig dagen, daadwerkelijk te halen. Dit blijkt uit onderzoek van Dun & Bradstreet in opdracht van MKB Nederland.

Zaken doen is het beste met Cromstrijen, Asten en Krimpen aan den IJssel. Deze gemeenten hanteren korte betalingstermijnen van 20 en 21 dagen en het lukt ze vrijwel altijd die termijn te halen. Enkhuizen, Alkmaar en Nijmegen zijn slechte betalers met gemiddelde betalingstermijnen van 56, 52 en 52 dagen. Volgens MKB Nederland kan het niet anders dan dat de slechte betalers een slechte interne organisatie hebben.

Reageer op dit artikel