nieuws

Flesst-valbeveiliging voor werk op schuine daken

bouwbreed

Flesst-valbeveiliging voor werk op schuine daken

Valbeveiligingssysteem Flesst vindt momenteel zijn eerste toepassingen. Het systeem voor veilig werken op schuine daken bestaat uit een geleiderail in de nok met loopwagens waaraan men de veiligheidslijn kan koppelen. Doordat de aanhechting op het hoogste punt zit, is een vrije val uitgesloten.

“100 procent uitgesloten”, noemde uitvinder Hans Borra het begin 2012 zelfs, toen hij de werking van het systeem toelichtte aan Cobouw. ”Dit systeem heeft een valfactor nul. Het is vergelijkbaar met de techniek die bergbeklimmers toepassen.” Borra noemde Flesst naar de god van de redding en de veiligheid in het imaginaire land Spokanië.

Interesse voor het product komt tot nu toe vooral uit de hoek van monumentenbeheerders. Die zijn gewend rekening te houden met regelmatige inspecties en daarom meer geneigd om te kiezen voor een wat duurder systeem.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels