nieuws

Dekkingsgraad Bpf Bouw komt iets hoger uit

bouwbreed

Dekkingsgraad Bpf Bouw komt iets hoger uit

De dekkingsgraad van Bpf Bouw was de afgelopen twaalf maanden 114,4 procent. Dat is 0,6 procentpunt lager dan eind december 2014, meldt het pensioenfonds voor de bouw in zijn kwartaalbericht.

Eind maart had het fonds een vermogen van 53,15 miljard euro. Het vermogen is in het eerste kwartaal met 11,8 procent gegroeid, onder meer door de lage rentestand. Die was gunstig voor de aandelenkoersen en daardoor verdiende Bpf Bouw meer met beleggingen in aandelen. Bpf Bouw was één van de vijf grote pensioenfondsen die vrijdag hun dekkingsgraad bekend maakten. Onder meer ABP, pensioenfonds Zorg & Welzijn en metaalfonds PME zagen hun dekkingsgraad dalen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels