nieuws

De Groot Installatiegroep vervangt stationsklokken

bouwbreed

De Groot Installatiegroep vervangt stationsklokken

De Groot Installatiegroep gaat 1500 nieuwe klokken plaatsen op ruim vierhonderd Nederlandse stations.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt. De nieuwe blauw-witte klok – rond in plaats van vierkant – is ontworpen door ProRail samen met bureau spoorbouwmeester. De huidige stationsklokken worden nog aangestuurd via koper. Iedere minuut krijgen ze een puls van een atoomklok die ervoor zorgt dat ze exact op tijd lopen. De nieuwe klokken worden aangestuurd via glasvezel.

Op station Helmond zijn onlangs de eerste twee nieuwe klokken geïnstalleerd. De Groot Installatiegroep zal jaarlijks op zo’n dertig tot veertig stations de klokken vervangen. Wat er met de oude klokken gebeurt is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel