nieuws

‘Consument krijgt nog niet waar hij recht op heeft’

bouwbreed

‘Consument krijgt nog niet waar hij recht op heeft’

De bouwconsument krijgt nog lang niet waar hij recht op heeft. Dat zei scheidend directeur bouw bij Binnenlandse Zaken, Meindert Smallenbroek, donderdag tijdens zijn afscheid in Den Haag.

Smallenbroek (48) heeft zich altijd hard gemaakt voor het versterken van de positie van de consument en prestatiegericht bouwen. Tijdens zijn afscheid in Den Haag onderstreepte hij dat: “In de afgelopen zes jaar is er veel bereikt, maar we zijn er nog lang niet. De consument krijgt nog niet waar hij recht op heeft.”

Smallenbroek was bijna zes jaar directeur bouw en wordt directeur energie en omgeving op het ministerie van Economische Zaken. Ambtenaren, lobbyisten, vertegenwoordigers van belangenorganisaties, (oud-)Kamerleden en minister Blok zwaaiden Smallenbroek donderdag uit en zongen hem toe met zelf gemaakte teksten. Wie de nieuwe directeur wordt, is nog niet bekend. Naar verluidt wordt dat over twee maanden duidelijk. “Dat betekent niet dat er zaken stil komen te liggen”, benadrukten ambtenaren die nog altijd druk zijn met het wetsvoorstel kwaliteitsborging bouw. Ook de norm en regels voor aardbevingsbestendig bouwen kosten hen de nodige bloed zweet en tranen. Verloren voor de bouw is Smallenbroek volgens velen echter niet. “In zijn nieuwe functie kan hij de noodzakelijke brug slaan tussen energiezaken en de bouw”, stellen zij.

Reageer op dit artikel